lauantai 30. maaliskuuta 2013

PITKÄperjantai

Pientä takapakkia on tullut toipumisessa...yöt on tosi tuskaisia. Pohjetta alkoi särkeä siihen malliin että oli pakko pitkänäperjantaina soittaa osastolle ja kysyä neuvoa. Patistivat käymään päivystykseen ja harmissani sitten lähdin Akuutti24 käymään. Olisi pitänyt matkustaa vielä paaritaksilla mutta koska ajatus tuntui niin vastenmieliseltä päädyinomalla vastuulla kokeilemaan pystytkö matkustamaan farmarimallisessa autossa koroketyynyn avulla. Hyvinhän se onnistui ja asennon sai lähes makuulle ja autoonkin pääsi ilman että lonkka oli väärässä asennossa.

Siellä sitten vierähtikin nelisen tuntia...yksi asia mitä ihmettelin suuresti oli että Akuutti24 odotustilassa ei ollut yhtään koroketuolia ja kun olo oli muutenkin heikko niin oli pakko yrittää istua johonkin. Ainoa mahdollinen paikka oli tuolikasa, jossa oli monta tuolia päällekkäin...no onneksi sitten jälkimmäisestä odotustilassa löytyi sänky mihin pääsi makuuasentoon...muuten ei olis kyllä jaksanut odotella.

Säärestä ei onneksi löytynyt veritulppaa, eikä ollut mitään murtumaa (joskushan on mahdollista, että lonkkaleikkauksessa,  kun jalka väännetään tiettyyn asentoon leikkauksen takia, niin voi tulla pieni vamma muualle) nyt särky todennäköisesti johtuu lihasten jumittunisesta...jalka edelleen tuntuu pidemmältä ja se kipeyttää lihakset jalasta. Sain kouraani reseptin Tradolan Retard 150mg, jota sitten testasin seuraavana yönä...ENKÄ kyllä ota enään ikinä. Yö meni ihan hyvin ja tuntui,että lääke auttoi särkyyn,  mutta kun pääni nostin niin alkoi silmissä ja päässä huipata. Pääsin jotenkin vessaan, mutta siellä sitten alkoikin pyörryttävän ja olo meni ihan veltoksi. Mies tuli apuun ja toi juotavaksi sokeripitoista kiisseliä ja kun siinä hetken tokenin niin pystyin tulemaan sohvalle. Olo oli koko päivän niin hutera ja väsynyt ja silmissä heitti, että päätin olla koskematta noihin lääkkeisiin...on vissiin pakko kärvistellä yöt vähän kipeänä.

Kun vaan pääsisi tosta yötuskaisuudesta eroon niin olis hyvä...en oikein tiedä mikä on sopiva määrä jumppaa/kävelyä ettei lihakset ala jumittamaan...täytyy kattoa jos soittaisi fysioterapeutille kun päästään näistä pääsiäisen pyhistä...nyt menossa 17 päivä leikkauksen jälkeen ja jotenkin kyllä pelottaa, kun näitä takapakkia tulee, että tuleeko jalka toipumaan mihin kuntoon...halusin jo palata normielämään ja pystyä tekemään jotain.







Ei kommentteja: