sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Leikkaus takanapäin

Viime tiistaina tehtiin oikean käden etu-,keski- ja nimettömän sormen rystysiin uudet nivelet . Leikkaus meni hyvin ja tällä hetkellä käsi on täysin kivuton. Keskisormessa oli jo entuudestaan tekonivel, mutta kymmenen vuoden käytön seurauksena se oli katkennut. Röntgenkuvissa katkeamista ei näkynyt vaan asia selvisi vasta leikkauksessa. Onneksi on nyt vaihdettu. Katkennut silikononivel oli tehnyt ympärilleen silikonisynoviittia...rystyset olivat ennen leikkausta ihan turvonneet kaikkien kolmen sormen kohdalta. 

Nyt kädessä on seuraavat kymmenen viikkoa tällainen aktiivilasta, jonka avulla sormia jumpataan. Yöllä täytyy pitää samanoloista muovista lepolastaa seuraavat kolme kuukautta...kyllä tuntuu taas tässä vaiheessa pitkältä ajalta:( mutta eiköhän sen jotenkin kärvistele. Käden saa jo kastella suihkussa ja se kyllä helpottaa peseytymistä. Kahden viikon kuluttua voi kättä alkaa käyttää apukätenä, mutta kahvikuppia painavampaa silla ei saa kannatella ennen kuin kolmen kuukauden päästä. Yllättävän äkkiä sitä tottuu vasemmalla kädellä toimimiseen.


tiistai 10. syyskuuta 2013

Pitkästä aikaa

Niin se vaan on aika hurahtanut, enkä ole saanut tänne kirjoitettua mitään. Lonkkaleikkauksesta on nyt aikaa kohta puoli vuotta. Äkkiä se aika menee... Lonkka tuntuu muuten hyvältä, mutta välillä on jotain epämääräistä kirvelyä haavan kohdalla. Arpi on edelleen punainen ja näkyy ikävästi. Onhan siihen jo tottunut, mutta olis se kiva jos se vaaleansi  kokonaan ihon väriseksi.

Reuma on ollut tosi aktiivinen muutenkin ja lääkkeiden kanssa on ollut vähän hakemista. Kesällä aloitettiin Salazopyrin, jonka käytön aikana oli taukoamaton pääkipu. Käyttö lopetettiin ja tilalle aloitettiin Oxiklorin Trexanin rinnalle. Nyt ei ainakaan ole tuntunut mitään sivuvaikutuksia vielä,mutta tehokkaan ei ole kummoinen:)

Ensi viikolla on sitten taas uusi leikkaus ja alkaa toipuminen siitä...oikeaan käteen laitetaan etusormeen ja nimettömään  tekonivel rystysten kohtaan ja keskisormeen vaihdetaan jo noin 11 vuotta siinä ollut tekonivel uuteen ehjään. 

Kaiken tämän lisäsi selkä on ollut huonona...ennen lonkkaleikkasta siinä todettiin kahden alimman välilevyn rappeuma ja nyt leikkauksen jälkeen on oikea jalka tuntunut "halvaantuneelta" nilkka läpsyy ja ja koko jalka tuntuu jähmeästi kun vähänkin kävelee tai istuu. Hermoratatutkimuksessa löytyi selkäydinhermon ahtauma,jota nyt sitten vielä tarkemmin selvitellään magneettikuvalla.

Paljon on kaikkea, enkä oikein meinaa itse pysyä perässä tässä kaikessa...syyskuu toivottavasti tuo jotain selvyyttä näihin kaikkiin asioihin...